伊莉討論區

標題: SMAP齊腳錄影節目 得木村最開懷 [打印本頁]

作者: rousseau73    時間: 2016-8-31 12:04 AM     標題: SMAP齊腳錄影節目 得木村最開懷

日本國民級組合SMAP喺早前宣佈解散之後,五位成員一齊錄影嘅一集《SMAP X SMAP》噚晚播出,呢集嘅試食環節嘉賓係日本奧運柔道金牌選手巴加茉秋,盛傳最不和嘅香取慎吾同木村拓哉就冇被安排一組,香取係同草彅剛一組。

SMAP成員錄影時都強擠出笑容,木村係笑容最多一個,啱啱去完夏威夷嘅佢,皮膚明顯黑咗好多,不過到問答環節時,就出現尷尬氣氛,最後一條問題係巴加茉秋第一張買嘅CD,中居正廣講咗一個語帶相關嘅貼士:「係o依家及時嘅話題。」木村即以僵硬表情回答:「SMAP。」,答題當然唔算正確,之後就由香取答「《世界上唯一的花》」答啱,香取都繼續發揮搞笑本色,反串錫咗巴加茉秋一啖,而呢集收視就微升至12.2%

同時,《世界上唯一的花》過去一星期賣出2.3萬張,登上日本Oricon細碟量磅第6位,唱片銷量累積至278.3萬張,成

為歷年最暢銷細碟第7位。

心得:SMAP 始終要跟大家說再見,且看各人會否有突破性發展了。

[attach]115650735[/attach][attach]115650738[/attach][attach]115650736[/attach][attach]115650737[/attach][attach]115650739[/attach][attach]115650740[/attach][attach]115650741[/attach][attach]115650742[/attach]

作者: tenshoufly    時間: 2016-9-1 12:14 AM

反正有沒有解散根本沒差
作者: a5720104    時間: 2016-9-1 12:55 AM

照片上的氣氛還真是尷尬
真虧被其他四人孤立的木村在這樣的氛圍下
還有辦法笑得這麼開心
不得不說他真的是很厲害
作者: s198621757    時間: 2016-9-1 08:02 AM

對日本的男演員 幾乎沒什麼印象  只有一個木村 跟一個之前常在料理東西均出現的 其他都沒看過

作者: iisguagua    時間: 2016-9-1 11:46 AM

就是不放棄要合體撈錢撈到最後一刻啊!
作者: xnuuk3dp    時間: 2016-9-2 12:12 AM

難道有什麼隱情或是不合嗎? 就有點奇怪了唷
作者: mimikikilee    時間: 2016-11-30 01:09 AM

其實我挺喜歡看他們的smapxsmap節目,作為團體和其他藝人互動很有趣,比起個人宣傳時上節目好玩
作者: k0918112407    時間: 2016-11-30 01:33 PM

主要是因為木村太紅了 造成其他成員的壓力太大吧....團體不好玩

歡迎光臨 伊莉討論區 (http://www1005.eyny.com/) Powered by Discuz!